Horstweg 1, GEESTEREN

MONUMENTALE WOONBOERDERIJ “STEENBLIK” OP EEUWENOUDE LOCATIE IN BUURTSCHAP “DE HORST”

Midden in de mooie Achterhoek met haar kenmerkende coulisselandschap, uitgestrekte landerijen en bossen in het buiten-/ en stiltegebied van kerkdorp Geesteren, tussen de stadjes Borculo en Lochem, ligt deze recent onder architectuur verbouwde, verduurzaamde en karakteristieke monumentale woonboerdij “Steenblik” met extra woon-of praktijkruimte.
De originele boerderij stamt uit 1697/1744 en is gedeeltelijk herbouwd in 1893.
De oorspronkelijke deel is in 2020 verbouwd tot logies-/gastenverblijf met al haar eigen voorzieningen.

Kom deze prachtige parel bewonderen op de Geesterse esgronden!
Ontdek deze fraaie locatie en omgeving met fraaie kastelen en buitenplaatsen.
Er zijn vele fietsroutes die u leiden naar deze mooie plekjes en waar u onderweg volop kunt genieten van rust, natuur, flora en fauna. Op steenworp afstand ligt een “kerkenpad” dat naar het dorp Geesteren leidt waar u kunt genieten van een lekker kopje koffie en appelgebak bij de plaatselijk horeca.

PERCEEL:
De woonboerderij staat op een ruim perceel van 7.835 m² en is divers ingericht. Zo staat er naast het huis een typerend bakhuus en een oude Bentheimer put gedateerd uit 1744.
De verdere opstallen bestaan uit een kapschuur met
3 compartimenten, die als garages in gebruik zijn, een stal voor ezel en schapen, een tweetal oude vee-schuren, kippenhok en bijenstal.
Om de woonboerderij ligt grotendeels een gazon, diverse terrassen, hagen, een kikkerpoel en diverse houtopstanden zoals tamme kastanje, oude eiken, knotwilgen, hazelaar, kers-/ en pruimenbomen. Naast de terreiningang ligt een geriefbosje met oude eikenbomen en stookhoutopslag.
In de weide grazen de schapen en staat de ezel geduldig achter het houten hek.

Indeling:
Begane grond (nummer:1 voorhuis):
Zij-entree, hal met originele houten balk met inscriptie uit 1697, door de houten paneeldeur komt u de sfeervolle woonkamer binnen met authentieke schouw met tegeltjes van weleer en opstelling van de houtkachel en naast de schouw de kenmerkende servieskast. Door de fraaie hoge raampartijen komt er veel licht binnen en door de hoge balkenplafond is er een aangename en ruimtelijke sfeer gecreëerd. In de zijvleugel van de woonkamer is er een plek voor het lezen, studeren en muziek ingericht. Vanuit de woonkamer is de provisiekelder te bereiken.
Aansluitend treft u de woonkeuken aan, door de aanwezige Velux-dakramen komt ook hier aangenaam veel licht binnenvallen.
Er kan een flinke eettafel staan waar u gezellig met familie en vrienden heerlijk kunt genieten van een goed diner.
De hoek opgestelde keukeninrichting is vanzelfsprekend uitgevoerd in landelijke stijl. Het werkblad is van graniet en alle benodigde inbouwapparatuur is aanwezig.
Via een tussenhal is de toiletruimte te bereiken met een hangcloset en wasfontein. Moderne en complete badkamer met ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel. Aansluitend de hoofdslaapkamer met vaste kast.
De vloeren zijn afgewerkt met hoogwaardig Vietnamese hardstenen plavuizen en voorzien van een comfortabele vloerverwarming. In diverse ruimten treft u authentieke eiken gebinten aan.

Begane grond (nummer:1a achterhuis):
De voormalige deel van deze woonboerderij is in 2020 verbouwd tot een zelfstandige gasten-/logiesverblijf, praktijkruimte. Dit woningdeel is zowel bereikbaar via de oorspronkelijke deeldeuren, als vanuit de hoofdwoning. Een dubbele scheidingswand en dubbele deuren zorgen ervoor dat er geen geluidsoverlast tussen de 2 units kan plaatsvinden. De indeling hier is als volgt: entree door de voormalige deeldeuren, woonkamer met ook hier een hoog balken plafond. Half open keuken met mogelijkheid voor de opstelling van de eettafel en in landelijke stijl gevormde keuken met diverse inbouwapparatuur. 2 slaapkamers en badkamer met inloopdouche, vaste wastafel, hangcloset en de aansluitingen van het witgoed. De vloer is hier tevens voorzien van een comfortabele vloerverwarming.

1e verdieping:
Overloop met de oude sporen (eiken rondhout) van de kap in het zicht, Velux-dakraam en fitnesshoek. 2 slaapkamers, beiden voorzien van een Velux-dakraam, 2e badkamer met douche, vaste wastafel en 2e hangcloset.
2 praktische bergingen en een royale bergzolder. Hier kan op vrij eenvoudige wijze één of twee slaapkamers gerealiseerd worden.

KENMERKEN:
Bouwjaar: 1893. Perceel: 7.835 m². Inhoud: ca. 958 m³. Woonoppervlakte: ca. 239 m².
Externe bergruimte: ca. 159 m². Verwarming: Remeha HR-combi (nr.1:2014, nr.1a:2020). Isolatie: vloer-/muur-/dakisolatie, deels glas en HR++ glas. Energielabels: nummer 1: B en nummer 1a: C.
Bijzonderheden: 2014 is deze woonboerderij grootschalig verbouwd, gemoderniseerd en verduurzaamd.
Gemeentelijk monument. Nummer 1A heeft als mogelijk gebruiksdoel logiesfunctie, praktijkruimte.

lees meer +
€ 995.000,-kosten koper
Brochure downloaden
Horstweg 1 - GEESTEREN
Kenmerken
  • Overdracht
  • vraagprijs
    € 995.000,- k.k.
  • Soort woonhuis:
    woonboerderij, vrijstaande woning
  • Status:
    verkocht
  • Aanvaarding:
    in overleg
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1893
  • Woonoppervlakte:
    239 m²
  • Perceeloppervlakte:
    7835 m²
  • Inhoud:
    958 m³