Scheggertdijk 92, ALMEN

WONEN AAN HET TWENTEKANAAL
Op fenomenale locatie gelegen royaal landhuis met vrijstaande dubbele garage en oranjerie. Het huis “De Eshorst” is gebouwd in 1927 maar naderhand diverse malen gemoderniseerd. Het ligt verscholen achter bomen en diverse planten en is bereikbaar middels een eigen oprit. Het geheel is omgeven door een prachtig aangelegde tuin met boomgaard, vijver, bloemen- en moestuin, weiland met kikkerpoel, eigen bos, terrassen en houtsingel. De woning beschikt over 34 zonnepanelen en gedeeltelijk dubbel glas wat resulteert in een energielabel C. Het oorspronkelijke woonhuis beschikt over een ruime hal met woonkeuken en bijkeuken en het aangebouwde gedeelte over een bibliotheek, woon- c.q. eetkamer en werkkamer. Op de verdiepingen maar liefst 7 slaapkamers aanwezig en twee badkamers. Op zeer idyllische locatie gelegen met erg veel privacy. Bijzonder vrij in het lommerrijke buitengebied van Almen, richting Laren Gld. Op fietsafstand van Hanzestad Zutphen een aangename woonlocatie.

PERCEEL
Rondom het huis ruim 2 hectare grond gelegen in prachtig stukje natuurgebied. Er is een vrijstaand bijgebouw aanwezig met een dubbele garage en schuur. Op het perceel zijn diverse terrassen waar u kunt genieten van de (avond)zon en schaduw. Verder een fraai aangelegde tuin rondom met boomgaard, kikkerpoel, moestuin, eigen bos en een pluktuin. U loopt aan de achterzijde van het perceel gemakkelijk de dijk op met uitzicht op de langsvarende boten. Er zijn langslopende reeën, hazen en eekhoorns te spotten.

INDELING
Onderverdieping: Provisiekelder.
Begane grond: Entree. Ruime hal met garderobenis. Luxe toilet met fontein. Woonkeuken met inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, vaatwasser en dubbele oven. Bijkeuken met lavet. Werkkamer. Woonkamer met eiken vloer en doorgang naar de bibliotheek.
1e Verdieping: Ruime overloop. Royale slaapkamer met vaste kastenwand, balkon en prachtig uitzicht. Doorgang naar de badkamer met ligbad, dubbele wastafel, bidet, toilet en inloopdouche (ook te bereiken via de overloop). 2e badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel en toilet. Vier slaapkamers met vaste kastenwand. Vaste trap naar de 2e verdieping.
2e Verdieping: Zolderberging. Twee royale slaapkamers met dakramen.

KENMERKEN
Bouwjaar: 1927, uitbouw 1955. Perceel: 22.635 m². Inhoud: ca. 1570 m³. Woonoppervlakte: ca. 383 m².
Nefit HR-CV Combiketel (2012). Gedeeltelijk dubbel glas. Energielabel C. Bijzonderheden: 34 zonnepanelen. Asbest aanwezig.

lees meer +
€ 1.250.000,-kosten koper
Brochure downloaden
Scheggertdijk 92 - ALMEN
Kenmerken
  • Overdracht
  • vraagprijs
    € 1.250.000,- k.k.
  • Soort woonhuis:
    landhuis, vrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Aanvaarding:
    in overleg
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1927
  • Woonoppervlakte:
    383 m²
  • Perceeloppervlakte:
    22635 m²
  • Inhoud:
    1570 m³